Onze Werkwijze.

Benieuwd of investeren en beleggen bij je past? In een eerste kennismaking geven we op basis van jouw situatie een helder en vrijblijvend advies. Besluit je cliënt te worden bij Noordam? Hieronder lees je wat je in de praktijk van onze samenwerking kunt verwachten.

Illustratie van de stappen in het beleggingsproces.

De eerste stap:
elkaar beter leren kennen.

Wij geloven niet in standaard beleggingsoplossingen. Waar we wel in geloven is een beleggingsstrategie op maat. Jouw doelstellingen voor de lange termijn, maar ook de manier hoe jij in het leven staat vormen onze leidraad bij de samenstelling van jouw beleggingsportefeuille. We leren je dus graag kennen. Wat zijn je dromen? Wat wil je bereiken? Wat is je financiële situatie, welke bedrijven vind je interessant, ben je avontuurlijk of juist meer behoudend ingesteld? 

Illustratie van aandelen in mandje als beleggingsportefeuille.

“De beste strategie
is een strategie die
op je lijf is geschreven."

Met onze aanpak bieden we een alternatief voor sparen, waarbij we de risico’s van het beleggen niet uit het oog verliezen. Bij sparen bestaat het risico met name uit het niet bijhouden van de inflatie. Bij beleggen is de kans op een hoog rendement groter, maar de schommelingen in waarde zijn ook vaak groter. Er bestaat dus een mogelijkheid dat je je inleg deels of helemaal verliest. Het is dus belangrijk dat je je comfortabel voelt bij jouw beleggingsplan.

De tweede stap:
de beleggingsstrategie

Behoudende belegger

Als behoudende belegger is behoud van jouw vermogen het belangrijkst. We kiezen daarom voor het inbouwen van zekerheden en spreiden van risico’s. We beleggen vooral in obligaties, aangevuld met aandelen, hedgefunds en vastgoed. We proberen de risico's zoveel mogelijk te beperken. Daarom is dit een betrouwbaar alternatief voor sparen.

Ondernemende belegger

Als ondernemende belegger staat de groei van het vermogen voorop. Je bent bereid om hiervoor te kijken naar het resultaat op de langere termijn. Door aandelen te kopen van bedrijven die nu en in de toekomst de dienst uitmaken in hun sector streven we naar een bovengemiddeld rendement.

Illustratie van een zoekende vrouw op haar vermogen.
Illustratie van stapelende munten als vermogensgroei.

De derde stap: starten met beleggen

We openen een rekening op jouw naam bij Saxo Bank of InsingerGilissen. Op basis van de gekozen beleggingsstrategie bouwen wij jouw eigen effectenportefeuille op.

De laatste stap: analyseren en rapporteren

Via mobiel of PC heb je 24/7 inzicht in het rendement en de samenstelling van jouw portefeuille. Hierover ontvang je per kwartaal een rapportage. Daar stopt het voor ons niet. Regelmatig persoonlijk contact vinden wij essentieel voor een fijne samenwerking.

Wil je een persoonlijk gesprek of heb je nog vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij staan je graag bij in jouw volgende stap.

Maak een afspraak
Illustratie van een vrouw kijkend naar haar renderende kapitaal.

Misschien ook interessant voor jou?

Nieuws

Gratis financieel plan

Krijg zicht op je huidige financiële situatie en ontdek hoe je jouw dromen en doelen kunt bereiken.

Lees meer

Blijf op de hoogte

De markt is continu in beweging. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we praten je elke maand bij.

Meld je aan