Een vrouw die overweegt te gaan beleggen.

Onze beleggingsfilosofie.

Wat maakt een aandeel een interessant aandeel? Of beter gezegd: hoe beoordelen we het potentieel van een bedrijf? Het startpunt is betrouwbare informatie – we maken gebruik van hoogwaardige bronnen van research. De inzichten die hieruit voortkomen voorzien ons van de juiste fundamentele onderbouwing. 

Ons beleggingsmodel.

Ons model kwalificeert bedrijven op basis van vijf kwantitatieve indicatoren. Komt een bedrijf positief uit onze beoordeling? Dan is de kans groot dat we het aandeel opnemen in onze portefeuilles. 

Waardering

ROCE

Rentedekking

Dividend

EPS-groei

Illustratie van groeiend kapitaal in goede handen.

Duurzaamheid en ethiek.

Zowel privé als zakelijk staan we voor onze normen en waarden. Duurzaamheid speelt ook in de beleggingswereld een steeds grotere rol. Hoe wij met duurzaamheid omgaan in onze portefeuilles lichten wij uitgebreid toe onder "compliance". Verder hebben wij ethiek hoog in het vaandel staan: bij Noordam wordt niet geïnvesteerd in ethisch discutabele sectoren zoals wapenhandel, gokken en tabak.

Ons beleggingsmodel.

Voor elke cliënt stellen we een portfolio samen volgens onze eigen methodiek.

Inventarisatie van wensen, doelen en risico- houding van de cliënt.– Portefeuilles opgebouwd op basis van macro-economische visie.
Spreiding over aandelen, obligaties, vastgoed en hedgefunds. 
Eventueel: inzet van opties voor afdekken van risico’s of rendementsverhoging.
Ideale mix van eigen ervaring en research van diverse gerenommeerde partijen.
Illustratie van planten als groeiend kapitaal.

Veilig of avontuurlijk?
Aan jou de keuze.

Neem je graag veel risico of vaar je liever een meer behoudende koers? Jouw doelstellingen voor de lange termijn, maar ook de manier hoe jij in het leven staat vormen onze leidraad bij het samenstellen van jouw beleggingsportefeuille. Obligaties zijn leningen die je uitgeeft aan een bedrijf of een overheid met een vaste rente en looptijd – een relatief veilige keuze dus. Aandelen kunnen flink zakken in waarde, maar kunnen ook stijgen waar je als belegger enorm van kunt profiteren. Vandaar dat een meer risicovolle beleggingsportfolio uit een groter percentage aandelen bestaat.

Voor de lange termijn

Van dag tot dag, van maand tot maand: aandelen fluctueren op de korte termijn, dat is een gegeven. Historisch onderzoek laat echter zien dat aandelen op de lange termijn een hoog rendement kunnen opleveren. En hoe langer de termijn, hoe groter de kans op het gewenste resultaat. Jouw specifieke risico- profiel is een andere belangrijke factor in de stabiliteit van jouw portefeuille.

Cirkeldiagram van een zeer defensief beleggingsprofiel.Cirkeldiagram van een defensief beleggingsprofiel.Cirkeldiagram van een neutraal beleggingsprofiel.Cirkeldiagram van een offensief beleggingsprofiel.Cirkeldiagram van een zeer offensief beleggingsprofiel.

Nieuws

Je dromen en doelen realiseren.
Het begint met een afspraak.

Wat wil je graag bereiken? Je bent van harte welkom op ons kantoor voor een kop koffie, een goed gesprek en een antwoord op al je vragen.

Misschien ook interessant voor jou?

Gratis financieel plan

Krijg zicht op je huidige financiële situatie en ontdek hoe je jouw dromen en doelen kunt bereiken.

Lees meer

Blijf op de hoogte

De markt is continu in beweging. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we praten je elke maand bij.

Meld je aan