OUR BLOG

18 aug 2022

Noordam Vermogensbeheer over duurzaam beleggen, ESG en Impact Investing

Duurzaam beleggen, ESG-beleggen en impact investing krijgen steeds meer belangstelling van beleggers. Hoewel, de meeste beleggers gewoon een goed rendement willen behalen om hun gestelde doelen te bereiken hebben echter veel beleggers steeds meer oog voor de impact van beleggen op milieu, mens en maatschappij. Ook voor cliënten dient Noordam Vermogensbeheer aan te geven of zij duurzaamheidsoverwegingen meenemen in hun beleggingsproces.

Beleggen in duurzame aandelen hoeft niet ten koste te gaan van het rendement. Duurzaam betekent ‘’bedoeld om lang mee te gaan’’. Bedrijven welke hoog scoren op duurzaamheid zijn daarom vaak grote bedrijven die al tientallen jaren, soms meer dan honderd jaar, bestaan met een lange dividendhistorie en een sterk inkoopprogramma van eigen aandelen. Deze bedrijven weten dan ook jaar in jaar uit relatief goede rendementen neer te zetten. Toch wekt het veel vragen welke aandelen duurzaam zijn, een groen karakter hebben of daadwerkelijk een positieve impact maken op milieu, mens en maatschappij.

Om antwoord te geven op deze vragen en duidelijkheid te scheppen over dit onderwerp gaan wij daarom in de komende reeks van artikelen in op de verschillen tussen duurzaam beleggen, ESG-beleggen & impact investing, welke aandelen hoog scoren op duurzaamheid, hoe Noordam Vermogensbeheer aankijkt tegen duurzaam beleggen en welke aandelen wij selecteren voor in de duurzaamheidsportefeuille.

 
Wil je een persoonlijk gesprek met een gratis portefeuille analyse? Maak dan nu een afspraak en vertel ons jouw verhaal!

 

Disclaimer:
De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is of je je inleg deels of zelfs helemaal verliest. De mate van risico verschilt per belegging.

michiel