Waarom je juist nu duurzaam wil beleggen.

29
September 2022

De noodzaak en politieke druk om te verduurzamen zal alleen maar groter worden. Ook als er, hopelijk snel, een einde komt aan de oorlog in Oekraïne.

Duurzame bedrijven en duurzame beleggers kunnen daarvan profiteren. Voor de duurzame belegger neemt het aanbod toe van geschikte aandelen, waardoor hij meer keuze heeft en meer kans op goede rendementen. Is duurzaam beleggen winstgevend?

Door de recente koersdaling zijn de waarderingen van duurzame aandelen aantrekkelijk geworden. De huidige koers/winst-verhouding van de Amerikaanse S&P 500 ligt momenteel rond het gemiddelde van de afgelopen tien jaar en lager dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar.

Die waardering is extra interessant, omdat analisten verwachten dat de winsten in 2022 en 2023 jaarlijks nog ongeveer met 10% per jaar zullen stijgen. Dat is ruim hoger dan de 8% winstgroei die in de afgelopen jaren is behaald. Een lagere waardering en meer winstgroei. En ook nog je bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Dat wil je als belegger.

Deel dit artikel
Disclaimer:
De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is of je je inleg deels of zelfs helemaal verliest. De mate van risico verschilt per belegging.

Meer nieuws

Je dromen en doelen realiseren.
Het begint met een afspraak.

Wat wil je graag bereiken? Je bent van harte welkom op ons kantoor voor een kop koffie, een goed gesprek en een antwoord op al je vragen.

Gratis financieel plan

Krijg zicht op je huidige financiële situatie en ontdek hoe je jouw dromen en doelen kunt bereiken.

Lees meer

Blijf op de hoogte

De markt is continu in beweging. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we praten je elke maand bij.

Meld je aan