De duurzaamheidsaandelen van Noordam Vermogensbeheer

13
September 2022

Als één na laatste artikel van deze reeks presenteert Noordam Vermogensbeheer haar eigen gekozen duurzaamheidsaandelen. De volgende duurzame bedrijven nemen een positie in, in portefeuilles van Noordam Vermogensbeheer: Alfen, Ebusco, Mowi, Orsted en Renewi.

Dit zijn bedrijven die direct bijdragen aan een schoner milieu en een beter klimaat. Deze bedrijven hebben vooral een groen karakter. Deze groene bedrijven focussen met hun bedrijfsactiviteiten direct op ecologisch voordelen voor een betere wereld. Wij lichten de keuze per bedrijf kort toe.

Alfen is actief met transformatorstations, laadpalen en energieopslagsystemen. De internationale onderneming is vooral bekend door hun laadpalen en houdt zich bezig met innovatieve producten en projecten binnen de elektrische energiewereld. Alfen groeit stevig door en blijft positief verrassen met torenhoge groeicijfers & stevige margeverbetering.

Ebusco produceert volledig elektrische bussen en heeft als doel om bij te dragen aan een betere & gezondere leefomgeving door duurzaam & emissievrij openbaar vervoer aan te bieden. Steeds meer Europese steden zetten elektrische bussen in, om de CO2-uitstoot van het openbaar vervoer terug te dringen. De bussenbouwer uit Deurne ontvangt orders uit Nederland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zweden en wordt daarmee ‘’de Tesla onder de elektrische bussen’’ genoemd.

Mowi is één van de leidende bedrijven in viskwekerij in de wereld en de grootste producent van Atlantische zalm ter wereld. Met ongeveer 14.000 medewerkers en een aanwezigheid in 25 landen voorziet Mowi in één vijfde van de wereldvraag naar gekweekte Atlantische zalm en is voortdurend gedreven door innovatie en de wens om de hoogste normen op gebied van duurzaamheid te bereiken. Onder andere de Belgische holdingmaatschappij Groupe Bruxelles Lambert (GBL) investeert voor de lange termijn in Mowi.

Orsted is marktleider windenergie op zee, wereldwijd. Het Deense bedrijf ontwikkelt windparken en zonneparken voor groene energie en is het grootste energiebedrijf van Denemarken. Daarnaast is Orsted ook het meest groene energiebedrijf ter wereld. Hun doel is om landen als Nederland te helpen met de energietransitie.

Renewi houdt zich bezig met afvalwerking en recycling. Zij halen afval op en hebben voor alle afvalstromen een duurzame oplossing. In de huidige economie hergebruiken en recyclen zij afval met name opererend in de Benelux waar hun vuilniswagens en afvalcontainers bijna op elke hoek van de straat te vinden zijn.

Met de noodzaak en politieke druk om te verduurzamen ziet de toekomst voor bovenstaande bedrijven er zonnig uit. Waarom de toekomst voor duurzame aandelen er zonnig uitziet, lees je in het laatste artikel van deze reeks.

Deel dit artikel
Disclaimer:
De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is of je je inleg deels of zelfs helemaal verliest. De mate van risico verschilt per belegging.

Meer nieuws

Je dromen en doelen realiseren.
Het begint met een afspraak.

Wat wil je graag bereiken? Je bent van harte welkom op ons kantoor voor een kop koffie, een goed gesprek en een antwoord op al je vragen.

Gratis financieel plan

Krijg zicht op je huidige financiële situatie en ontdek hoe je jouw dromen en doelen kunt bereiken.

Lees meer

Blijf op de hoogte

De markt is continu in beweging. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we praten je elke maand bij.

Meld je aan