De ideale aanvulling op je bestaande effectenportefeuille.

Nieuw: de Noordam inkomensportefeuille

25
March 2024

Onze huidige strategie focust zich met name op bedrijven waarvan wij duurzame groei verwachten in de komende jaren en minder op ‘value’ aandelen. Toch lijkt het ons nu qua timing een uitstekend moment om meer naar dividendaandelen te kijken…

Er zijn op de beurs enorme discrepanties ontstaan in waarderingen. Indices staan op recordniveaus, maar dit wordt met name gedreven door flinke koersstijgingen in bedrijven die gerelateerd zijn aan AI. Sowieso zijn groeibedrijven op de beurs veel meer in waarde gestegen dan de meer volgroeide bedrijven in bijvoorbeeld voeding, farmacie, telecom of de financiële sector. Nu focussen wij ons bij Noordam in onze beleggingsstrategie met name op bedrijven waarvan wij duurzame groei verwachten in de komende jaren en kochten we minder ‘value’ aandelen.

Daarom lanceren we een ’nieuwe’ beleggingsstrategie die goed aansluit bij de wens om inkomen te genereren uit vermogen. Binnen het ‘Noordam Inkomensmandaat’ wordt een effectenportefeuille samengesteld die gericht is op dividenden, eventueel aangevuld met optiepremies. De portefeuille kent een verwacht dividendrendement van meer dan 6% en is goed gespreid over diverse sectoren. Het inkomensmandaat is een 100% aandelenportefeuille, maar dan wel in meer defensieve sectoren. We zien deze portefeuille dan ook als een mooie aanvulling naast een bestaande Noordam portefeuille.

Bekijk voor meer informatie ons webinar of ga vrijblijvend in gesprek met één van onze vermogensbeheerders.

Neem contact op via 035-5483220 of info@noordamvb.nl.

Deel dit artikel
Disclaimer:
De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is of je je inleg deels of zelfs helemaal verliest. De mate van risico verschilt per belegging.

Meer nieuws

Je dromen en doelen realiseren.
Het begint met een afspraak.

Wat wil je graag bereiken? Je bent van harte welkom op ons kantoor voor een kop koffie, een goed gesprek en een antwoord op al je vragen.

Gratis financieel plan

Krijg zicht op je huidige financiële situatie en ontdek hoe je jouw dromen en doelen kunt bereiken.

Lees meer

Blijf op de hoogte

De markt is continu in beweging. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we praten je elke maand bij.

Meld je aan