Alternatief voor lage spaarrente

21
June 2023

Obligaties bieden een interessant alternatief voor de laag renderende spaarrekening.

De laatste tijd is er nogal wat commotie over de nog steeds zeer lage rente op spaarrekeningen bij (groot)banken terwijl de rente fors is opgelopen. Er zijn alternatieven, bijvoorbeeld kortlopende bedrijfsobligaties. Veel van deze obligaties met een looptijd van 1 tot 3 jaar geven een rendement van rond de 3,5%. We hebben het dan over obligaties uitgegeven door multinationals als Heineken, Wolters Kluwer, Peugeot en BASF. Een ander alternatief zijn DTC’s (Dutch Treasury Certificates), dit zijn leningen uitgegeven door de Nederlandse Staat met een looptijd van maximaal 1 jaar. Deze geven een effectief rendement van 3,25%. Een bijkomend voordeel t.o.v. vaak geadviseerde deposito’s door banken is dat u bovenstaande leningen tussentijds weer kunt verkopen en dus liquide kunt maken.

Benieuwd of obligaties iets voor jou zijn?

Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie!

Deel dit artikel
Disclaimer:
De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is of je je inleg deels of zelfs helemaal verliest. De mate van risico verschilt per belegging.

Meer nieuws

Je dromen en doelen realiseren.
Het begint met een afspraak.

Wat wil je graag bereiken? Je bent van harte welkom op ons kantoor voor een kop koffie, een goed gesprek en een antwoord op al je vragen.

Gratis financieel plan

Krijg zicht op je huidige financiële situatie en ontdek hoe je jouw dromen en doelen kunt bereiken.

Lees meer

Blijf op de hoogte

De markt is continu in beweging. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we praten je elke maand bij.

Meld je aan