OUR BLOG

20 mrt 2018

Update Emissie Alfen: Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald

Na nader onderzoek naar Alfen zijn wij teveel posten in de cijfers tegengekomen waar we onze vraagtekens bij zetten. Hierop hebben we besloten om onze investeringsplannen te herzien en niet in te schrijven op Alfen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. Onderstaand vindt u ons eerdere bericht over de emissie van Alfen

Alfen
Alfen is wellicht het meest sexy aandeel van de 3 emissies. Alfen is voornamelijk bekend als producent van laadpalen voor elektrische auto’s. Zelf omschrijven ze zich breder. Alfen ziet zichzelf als het middelpunt en de verbindende factor in het elektriciteitsnet. Met producten als transformatorstations, energieopslagsystemen, laadpalen voor elektrische auto’s en een diversiteit aan andere producten en diensten.

Elektrificeren is een hot thema in beleggersland, vandaar dat er veel speculatieve interesse in dit aandeel zou kunnen zijn. Alfen mikt op een gemiddelde omzetgroei van 40% per jaar!. Winstgevende groei is het speerpunt in hun strategie. Hier hangt een fors prijskaartje aan. De huidige investeerder Infestos verwierf haar belang 3 jaar geleden en casht nu tegen maar liefst 130 keer de verwachte winst. Vreemd dat zij in deze fase uitstappen maar naamsbekendheid zou Alfen wel kunnen helpen om hun ambities waar te maken.

Op Alfen kan tot en met 20 maart ingeschreven worden, de eerste notering wordt verwacht op 22 maart. Wij schrijven in, maar zullen dit aangezien het speculatieve karakter relatief ‘klein’ doen.

wesley