OUR BLOG

26 okt 2017

Retteketet voor Beter Bed ??

De keten Beter Bed kennen we allemaal wel van bovenstaande reclamekreet. Wij willen ook graag het aandeel Beter Bed onder de aandacht brengen. De koers van het aandeel is flink gedaald na tegenvallende 3e kwartaalcijfers in 2016. De koers van het aandeel daalde van boven de € 20 naar een koers van rond de € 16. De tegenvallende kwartaalcijfers werden voornamelijk veroorzaakt door hogere kosten voor marketing en professionalisering van de organisatie. De kost gaat voor de baat, waarbij de baat is om de omzet in de komende 5-10 jaar te verdubbelen. Bij een brutomarge van 56-57% geen onlogische zet. Sinds 2 jaar groeit de omzet in Nederland weer rap.

In Duitsland (helft van de omzet) heeft Beter Bed met Matratzen Concord een cash & carry formule die marktleider is (23%). De formule leek sleets, maar Beter Bed is hard aan het werk om deze formule te restylen. (Een nieuwe frisse winkellook, meer populaire boxsprings, nieuwe website en meer marketing). In Nederland is de formule overigens zeer succesvol aangepast met een 25% omzetgroei in 3 jaar tijd als gevolg. Wij zien dan ook geen reden waarom de marktleider niet in staat zou zijn om de formule in Duitsland te revitaliseren. Waarschijnlijk zien we dit al terug in de 3e kwartaalcijfers van 2017.

Verder hebben wij hoge verwachtingen van de samenwerking met online matrassenverkoper Emma. Daardoor is het assortiment van Emma in de winkels te komen te liggen van Beter Bed en Matratzen Concord. De matrassen van Emma zijn al drie jaar tot beste koop gekozen bij de consumentenbond. Bestuursvoorzitter Ton Anbeek zei hierover ,,Voor ons is een alliantie met Europa’s snelst groeiende online matrassen start-up een fantastische aanvulling in ons productaanbod die bijdraagt aan de groei van Beter Bed en Matratzen Concord”.

Een extra trigger kan zijn dat Beter Bed een ijzersterke balans heeft, dit maakt het tot een aantrekkelijke prooi voor private equity spelers die het bedrijf kunnen financieren met schuld. Bovendien betaalt Beter Bed een aantrekkelijk dividendrendement van tegen de 6%

Begin deze week is er nog een analistenrapport uitgekomen van NIBC waarin het koersdoel verhoogd werd naar € 22. Wij vinden Beter Bed dan ook een aantrekkelijke belegging met voldoende koerspotentie en een hoog dividend.

wesley