OUR BLOG

23 apr 2021

Noordam Vermogensbeheer introduceert het Noordam Valuation Index Certificaat


De beheerders van het Noordam Valuation Index Certificate, Rutger Veerman (l) en Jan Jansens (r) in overleg

Beleggen in ondergewaardeerde aandelen
De waarderingen van aandelen wereldwijd lopen hard op. Toch zijn er genoeg ondergewaardeerde pareltjes te vinden op de beurs. Met behulp van ons zelfontwikkelde Waarderingsmodel speuren wij kansrijke ondergewaardeerde aandelen op om in te investeren. Wij bieden onze cliënten de mogelijkheid hierin te beleggen via ons eigen Noordam Valuation Index Certificaat.

Waarderingsmodel
Het Waarderingsmodel is begin deze eeuw ontwikkeld door Aart Veerman en geoptimaliseerd door zijn zoon, Rutger Veerman. Aart is afgelopen zomer helaas vrij plotseling overleden, waarna Rutger Veerman en Jan Jansens het beheer van het Waarderingsmodel geheel overgenomen hebben. Wij rangschikken met dit model 250 Europese bedrijven, op basis van vijf pijlers op hun aantrekkelijkheid om in te beleggen. Deze pijlers zijn:

  • Winstgroei door de jaren heen;
  • Rendement op geïnvesteerd vermogen;
  • Waardering van het aandeel;
  • Dividendrendement;
  • Schuldgraad;

Al jaren beheren met wij met groot succes 100%-aandelen portefeuilles vanaf €100.000,- op basis van het waarderingsmodel. Sinds begin deze week integreren wij deze strategie in breder gespreide portefeuilles. Zodat deze portefeuilles ook mee kunnen profiteren van veelal ondergewaardeerde Small- & Midcaps.

Over
In het Noordam Valuation Index Certificaat nemen wij voornamelijk Small- & Midcap aandelen op. In ondernemingen met een beurswaarde groter dan €10 miljard wordt in de regel niet belegd. De focus ligt op bedrijven die sterke vooruitzichten hebben voor de komende jaren. Bedrijven als VARTA, die inspeelt op de trend naar elektrisch rijden, maar ook technologiebedrijven als CM.com (bevestigings-smsjes) en Datagroup (clouddiensten) kennen een plek in het Noordam Valuation Index Certificaat.

Binnen het certificaat beleggen wij in ongeveer 20 bedrijven, en spreiden wij over verschillende sectoren. Onze focus ligt daarbij voornamelijk op technologie en software, aangezien wij geloven dat in die sector de meeste ondergewaardeerde pareltjes te vinden zijn. Momenteel is de huidige verdeling van het certificaat, na 2 handelsdagen, als volgt.

Mocht u meer informatie willen, of heeft u vragen over dit certificaat? Neem dan gerust contact met ons op.

wesley