OUR BLOG

12 jan 2017

Wij kopen bij! Inschrijven op nieuwe certificaten Rabobank

noordam-rabobank-certificaten

De Rabobank kondigde gisteren aan voor minimaal 1 miljard Euro aan nieuwe certificaten uit te geven. Nu is het 6.5% Rabo certificaat al sinds haar beursnotering één van onze favoriete beleggingen. Bij een maximale emissiekoers van 115,04% is het directe rendement nog altijd 5,65%.

Het feit dat de koers zover boven pari noteert maakte ons de laatste tijd wat onzeker om bij te kopen voor cliënten. De Rabobank behield zich, zoals beschreven in het prospectus, het recht voor om de certificaten a pari af te lossen. Deze aflossingsmogelijkheid heeft is nu in ieder geval een stuk onwaarschijnlijker geworden. Aan de andere kant versterkt de Rabobank haar balans met 1 miljard eigen vermogen waardoor haar AA-rating gewaarborgd blijft.

Wij zullen voor onze cliënten, afhankelijk van hun wensen en risicobereidheid, meedoen aan deze emissie. Voor meer informatie over onze visie op de Rabo Certificaten en voor wie deze passend zijn om op te nemen in de portefeuille, vragen wij u om contact met ons op te nemen. We verhogen in ieder geval ons koersdoel voor de 6.5% Rabo Certificaten naar 120%. Nu maar hopen op een mooie korting bij emissie.

wesley