OUR BLOG

13 jul 2021

Juli 2021

De financiële markten hebben een uitzonderlijk sterk halfjaar achter de rug. Een veel sneller dan verwacht economisch herstel in combinatie met een nog steeds stimulerend beleid van de centrale banken liggen hieraan hoofdzakelijk ten grondslag. De angst van een hogere inflatie en meer grip vanuit de Chinese overheid op technologiebedrijven hebben de opmars tot nu toe niet kunnen tegenhouden. De inflatie in de eurozone, welke in mei met 2 procent het hoogste niveau sinds oktober 2018 had bereikt, is in juni zelfs licht afgenomen tot 1,9 procent. Nog steeds beneden de doelstelling van de ECB, waarbij de sterk gestegen olieprijs een belangrijke rol lijkt te spelen. De financiële markten maakten zich vorige maand zorgen, ons inziens is deze van tijdelijke aard en dus geen reden voor paniek.

De Chinese overheid maakte bekend dat zij de regels voor noteringen van Chinese bedrijven op buitenlandse beurzen verder aanscherpt, waarbij ondernemingen expliciet verantwoordelijk worden gesteld voor de beveiliging van hun data. De houding van Peking is niet nieuw, reeds in november vorig jaar blokkeerden de autoriteiten op het laatste nippertje de beursgang van Ant Group, welke met ruim 35 miljard dollar ’s werelds grootste had moeten worden. Op de achtergrond speelt met name het toenemende ongemak van de communistische partij over de groeiende invloed van Big Tech bedrijven.

Ondanks de recente toename van het aantal coronabesmettingen lijkt de pandemie voor de aandelenmarkten reeds een gepasseerd station. Er is op dit moment weinig nieuws, wellicht zijn de komende halfjaarcijfers een trigger voor een volgende beweging.

Zoals in de recente blog werd aangegeven blijven wij voorzichtig gepositioneerd en hebben de cashposities opgehoogd. Het economisch herstel is naar verwachting in belangrijke mate in het huidige koersniveau verdisconteerd, mocht zich een koerscorrectie aandienen dan zullen wij niet aarzelen kwaliteitsaandelen op te nemen dan wel bestaande posities uit te breiden.

Opbouw liquiditeiten

Aankopen
Teneinde tot een betere spreiding in de categorie vastgoed te komen kochten wij een positie in het DPAM Real Estate Europe Fund.
Als alternatief voor cash en daarbij negatieve rente te vermijden namen wij bovendien een positie in het zeer defensieve geldmarktfonds Neuberger Berman Ultra Short Bond Fund.

Verkopen
Om de reeds genoemde cashpositie te verhogen werden teruggebracht de belangen in UCB, Prosus, ASM International, Ahold Delhaize, Nestlé, Royal Dutch, Apple en Visa. De positie in Intertrust werd geheel verkocht.

Graag wensen wij u een hele prettige vakantieperiode toe en maken we u erop attent dat de kwartaalrapportages weer online staan.

 

Disclaimer:
De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is of je je inleg deels of zelfs helemaal verliest. De mate van risico verschilt per belegging.

wesley