OUR BLOG

24 jul 2019

Juli 2019

Sinds onze laatste nieuwsbrief zijn de beurzen de weg omhoog weer ingeslagen. Wereldwijd bieden centrale banken hoop aan beleggers door concrete uitspraken te doen over stimuleringsmaatregelen op momenten dat de economie verzwakt. Dit is voor beleggers een reden om aandelenbelangen na de dip in mei weer uit te breiden.

Wij zijn hierin iets voorzichtiger in geweest en wachten liever op bevestiging uit kwartaalcijfers van bedrijven. Wij hebben toch twijfel of het, met name in Europa, economisch allemaal wel voorspoedig genoeg gaat om deze koersen te rechtvaardigen.

De afgelopen weken hebben we in Europa de nodige winstwaarschuwingen van bedrijven te verwerken gehad. Deze zijn ons in de portefeuille tot nu toe bespaard gebleven. Toch zijn er een aantal sectoren die het teleurstellend doen in onze portefeuilles. Financials, grondstof aandelen en beursgenoteerd vastgoed kunnen nog steeds niet op interesse rekenen van nieuwe investeerders, ondanks dat het al langere tijd spotgoedkoop lijkt.

Wij gaan ervan uit dat de 2e kwartaalcijfers van bedrijven als Arcelor Mittal, AMG, ABN Amro en ING ons meer duidelijkheid verschaffen. Met het vastgoed zullen we een langere adem moeten hebben. Er komt een moment dat beleggers inzien dat 8% dividendrendement en een 30% discount op de intrinsieke waarde, value for money biedt op de lange termijn.

We hebben de afgelopen weken weinig gemuteerd in onze portefeuilles. Alleen de verkoop van OCI en onze meest recente aankoop Johnson & Johnson. We verwachten dat we komende weken mooie koopkansen krijgen op basis van bedrijfscijfers.

Mutaties

Verkoop OCI
Wij hebben winstgenomen op OCI, aanvankelijk wilde we de deal afwachten maar de onderhandelingen duren erg lang en maken ons onzeker. Als de overname van ethanolactiviteiten afkets dan kan het aandeel zo weer € 21 staan.

Koop Johnson & Johnson
Het grootste farmaciebedrijf van de wereld kwam met erg sterke kwartaalcijfers en verhoogden zelfs haar outlook voor de rest van het jaar. Daarnaast was de koers nog niet hersteld van de algehele aandelendip in mei, waardoor we de aandelen nog relatief aantrekkelijk konden kopen.

Vooruitblik
Het tweede kwartaalcijferseizoen is inmiddels in volle gang. De aangekondigde steun van centrale banken leggen een bodem onder de markt. Wij durven daardoor weer meer richting aandelen te beleggen ten koste van obligaties en cash. Wij zijn op zoek naar mooie koopkansen in aandelen. Geduld is vaak een schone zaak, dus wachten we wel op duidelijke investment cases.

Verder blijven de tweets van Donald Trump belangrijk om in de gaten te houden want dat lijkt op dit moment de enige persoon die in staat is om met een kort bericht de beurzen in beweging te brengen.

Save the date! (we gaan tennissen!)
Na het succes van vorige edities hebben we besloten om ook dit jaar weer een gezellig tennistoernooi te organiseren. Dit keer in combinatie met de snel in populariteit toenemende sport Padel. We hadden in eerste instantie 16 juli gepland maar dit bleek voor veel relaties geen handige datum in verband met vakanties. We hebben besloten het event te verplaatsten naar dinsdag 17 september.

Programma dinsdag 17 september:
14.30 inloop
15.00 aanvang toernooi
16.00 Kennismaking met de sport Padel
18.00 borrel
19.00 BBQ

Adres: tennisvereniging “De Eemslag”, Bikkersweg 100,3752 WV Bunschoten Spakenburg.

Wilt u zich opgeven door een mail te sturen naar info@noordamvb.nl

wesley