OUR BLOG

26 feb 2018

Februari 2018

Na het mooie beleggingsjaar 2017 met als slotstand 544,58 voor de AEX, is 2018 ook positief van start gegaan. De AEX tikte in de maand januari zelfs even boven de 570 punten aan. De portefeuilles deden het redelijk in lijn met de markt, maar moesten door het incasseren van de management fee en de eventuele performance fee starten van uit een negatieve stand.

We hebben de volgende mutaties in de maand januari doorgevoerd.

Mutaties Januari

Aankoop Casino Guichard lening
Deze lening hebben we in het verleden voor meerdere cliënten in positie gehad. Na de recente daling is deze weer interessant genoeg om op te nemen in de portefeuille.

Puts Royal Dutch
De puts op Royal Dutch die we in november hadden verkocht, hebben we rond € 0,10 weer kunnen terugkopen. Hiermee is een mooie winst behaald, ook is het risico hiermee afgebouwd. Wellicht kunnen we later deze transactie herhalen.

Verkoop ING
De relatief forse positie in ING hebben we na de recente stijging, afgeroomd naar ongeveer 2%.

Aankoop Genmab A/S
Na een persoonlijke meeting met CEO Jan van de Winkel van Genmab A/S, zijn we overtuigd geraakt van de bredere toepasbaarheid van hun medicijn DARZALEX. Het commerciële potentieel komt in onze ogen onvoldoende tot uiting in de huidige koers.

Tegen het eind van de maand januari sloop er angst in de markt voor (sterk) stijgende rentes. De oplopende arbeidskosten in de Verenigde Staten waren het startsein voor een scherpe wereldwijde correctie op de aandelenmarkten. Wij denken dat we de stijgende rente wel in perspectief moeten zien. Zie onze blog https://www.noordamvb.nl/oplopende-rentes-een-reden-voor-angst/

We denken dat de recente correctie een goed moment is om ons aandelenbelang uit te breiden. Beleggingen die minder gepresteerd hebben om te ruilen naar beleggingen met meer perspectief.

Begin februari hebben we een positie ingenomen in het Imagine Fund.
Dinsdag 6 maart a.s. organiseren wij een speciale avond om dit fonds te introduceren. Op deze avond zullen wij u laten zien wat de nieuwe technologie ons zal gaan brengen en wat voor interessante beleggingsmogelijkheden dit zal gaan bieden. Wij nodigen u daarom graag uit om daarbij aanwezig te zijn. Voor meer informatie zie onze uitnodiging https://www.noordamvb.nl/uitnodiging-launch-party/

wesley